GCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Časopis Kvasný průmysl
Časopis Kvasný průmysl

Vědecký recenzovaný online časopis Kvasný průmysl (eISSN 2570-8619), www.kvasnyprumysl.eu, vychází aktuálně jako samostatné periodikum v angličině. Od ročníku 2015 je obsah indexovaný databází Web of Science (edice ESCI), dále je indexován v databázích CAS, CAB Abstracts, DOAJ.

Časopis je publikovaný v režimu otevřeného přístupu Platinum Open Access s licencí Creative Commons. Informace pro autory najdete zde.

Recenzované vědecké články jsou publikovány online v anglickém jazyce v novém redakčním systému OJS na anglickém webu časopisu Kvasný průmysl

V tištěné verzi časopisu vycházející v českém a slovenském jazyku Vám přinášíme kromě recenzovaného obsahu i další zajímavé příspěvky - sdělení profesních organizací, články z historie, legislativy, představujeme osobnosti oboru a prezentujeme i další zprávy důležité pro odbornou veřejnost, např. informace o kongresech, seminářích, recenze knih apod.).

Členy mezinárodní redakční rady jsou vědecké osobnosti a významní odborníci z pivovarského a nápojového průmyslu.

Dále je zařazen v databázích AGRIS, BRI, VITIS, FSTA, Česká zemědělská a potravinářská bibliografie, Česká národní bibliografie.

Časopis je publikovaný v režimu otevřeného přístupu Platinum Open Access, můžete si stejně jako dosud i bez registrace zdarma číst, stahovat i šířit všechny příspěvky, které vás zajímají. Informace pro autory najdete zde.

Zde na českém webu časopisu Kvasný průmysl najdete i nadále archiv časopisu, s tradicí od roku 1955, kdy byl časopis založen. Navázal na tradici původního časopisu Kvas, který vznikl již v roce 1873.

Proměny časopisu v čase

Kvasný průmysl, spolu s jeho předchůdcem časopisem Kvas, patří mezi nejstarší odborné časopisy vydávané na území dnešní České republiky. Časopis Kvas byl založen Spolkem pro průmysl pivovarský v Království českém již roku 1873 a do roku 1938 byl vydáván též v němčině pod názvem Der Bömische Bierbrauer. Časopis vycházel i po rozpadu Rakousko-Uherské monarchie a po vzniku Československé republiky až do října 1940. Od října 1940 do září 1944, v době Protektorátu Čechy a Morava, vycházel pod názvem Gambrinus. Po válce vycházel časopis Kvas v obnoveném Československu od června 1945 až do října roku 1950, kdy bylo jeho vydávání zastaveno. V roce 1955 začalo Ministerstvo potravinářského průmyslu vydávat časopis Kvasný průmysl, který svým zaměřením navázal na tradici původního časopisu Kvas. V roce 1968 převzalo vydávání časopisu Ministerstvo zemědělství a výživy a v roce 1972 podnik Pivovary a sladovny. Od roku 1992 je časopis Kvasný průmysl vydáván Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským. V současné době vychází časopis jako dvouměsíčník.

Kvasný průmysl: Historie

 

Novinky

Toggle

Vědecký článek | Potraviny

Stanovení obsahu lipidů a zastoupení mastných kyselin v obilkách ječmene a ve sladu

Zastoupené mastné kyseliny byly stanoveny jako methylestery připravené transesterifikační reakcí. Vzniklé estery byly separovány metodou GC/FID na kapilární koloně SLB-IL 100.
Kvasný průmysl
more

Vědecký článek | Potraviny

Monitoring reziduí fungicidů používaných v ochraně sladovnického ječmene

Vzhledem k nárůstu rozsahu použití strobilurinů v ochraně ječmene a chmele bylo nezbytné zavést sledování jejich reziduí v surovině, meziproduktech i finálním produktu.
Kvasný průmysl
more
 

Píše se o nás

Toggle

Článek | Nejbližší akce

Noc vědců 2022

Tajemná, nedostižná a komplikovaná. I tak na vás může věda působit, ale ne, když je Noc vědců. Noc, kdy vám věda a vědci ukážou svou pravou tvář.
Noc vědců
more

Článek | Popularizace

Noc vědců 2021 a chemie

Noc vědců, akce oživující v jeden večer stovky vědeckých budov, do kterých se běžný smrtelník nedostane. Přinášíme Vám výběr CHEMICKÝCH témat, kterých není málo - chemie je totiž všude kolem nás.
Noc vědců
more
 

Knihovna

Toggle

A novel method of furan determination in beer using gas chromatography with a flame ionization detector

Vědecké články
| 2019 | Kvasný průmysl
Instrumentace
GC, HeadSpace
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Methods for verifying the authenticity of hops – an effective tool against falsification

Vědecké články
| 2016 | Kvasný průmysl
Instrumentace
GC, GC/MSD, HPLC, LC/MS
Výrobce
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Determination of Fatty Acids in Beer by Fast Routine Analyse

Vědecké články
| 2013 | Kvasný průmysl
Instrumentace
GC
Výrobce
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Main Gas Chromatographic Detectors Used in Brewing Analytics

Vědecké články
| 2011 | Kvasný průmysl
Instrumentace
GC
Výrobce
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Mohlo by Vás zajímat

OMNIS NIRS

Brožury a specifikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
NIR Spektroskopie, Software
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Ostatní

PEGASUS BTX Series

Brožury a specifikace
| 2024 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Ostatní

Mass Spectra of Designer Drugs 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Wiley
Instrumentace
GC/MSD, Software
Výrobce
Wiley
Zaměření
Klinická analýza, Forenzní analýza a toxikologie

Analysis of Phthalate with Hydrogen Carrier Gas

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Identification of Dairy and Plant-Based Milks by Agilent Resolve Raman Spectroscopy

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.