GCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Autor
Noc vědců
Noc vědců, akce oživující v jeden večer stovky vědeckých budov, do kterých se běžný smrtelník nedostane. Návštěvníci proplouvají laboratořemi, přednáškovými místnostmi, vybuchujícími experimenty a jdou do hloubky aktuálních témat.
Tagy
Článek
Popularizace
Video
Logo of LinkedIn

Noc vědců 2020 - Člověk a robot

Pá, 20.11.2020
| Originální článek z: Noc vědců 2020
Již za týden 27.11. 2020 nás čeká letošní především on-line Noc vědců 2020, kde tak člověk a robot navštíví každou domácnost. Na co se můžete tešit primárně z oblasti chemie? Není toho málo...
Video placeholder

Noc vědců 2020

Letošní Noc vědců s podtitulem Člověk a robot bude nezapomenutelná, a to i z toho důvodu, že se poprvé uskuteční kompletně online! Usaďte se v pohodlí svých domovů a sledujte program, který bude vrcholit v pátek 27. listopadu.

Noc vědců obvykle nabízí jeden večer napěchovaný vědou, a tak je nemožné prozkoumat veškerý program. Letos se ale nemusíte rozhodovat o tom, které místo navštívíte! Proč? Můžete totiž vidět téměř všechno a k programu se opakovaně vracet – je totiž především online. Virtuální interaktivní prohlídky, online diskuze, vzdělávací videa, workshopy na dálku, streamované přenosy, live science show a podcasty, venkovní pozorování hvězd, právě takhle bude vypadat Noc vědců v roce 2020. „Chtěli jsme být připraveni na každou eventualitu, proto jsme už v létě vyžadovali od všech zapojených institucí, aby se nachystali na plán B, tedy že nebude možné Noc vědců uskutečnit fyzicky, jak jsme zvyklí,“ uvádí Jitřenka Navrátilová, manažerka národního koordinátora.

To se nakonec ukázalo jako dobrý tah a většina organizátorů postupně jednotlivé programové položky přetavila do virtuálního prostředí. Prezenčnímu provedení ale stále věří především tři desítky zapojených hvězdáren a planetárií, z bezpečnostních důvodů svůj program plánují venku a pro velmi omezený skupiny většinou jen jedné domácnosti. I tito organizátoři však mají připravený náhradní online program.

Jednotlivé komentované ukázky, přednášky, interaktivní aktivity a případně i podcasty budou na téma Člověk a robot. „Příhodně a symbolicky letošní téma Noci vědců nahrává tomu, abychom využili všech dostupných technologií a přenesli našim fanouškům vědu až domů. Věříme, že nebudou vědět, co si pustit dřív,“ přibližuje Petra Čubíková, koordinátorka programu Ostravské univerzity. Výhodu pak pořadatelé spatřují i v tom, že Noc vědců tentokrát nebude pouze jednodenní záležitostí, ale bude možné si ji na webu Noci vědců přehrávat i po oficiálním ukončení akce. „První zajímavé programové položky budou ke zhlédnutí už od 15. listopadu a web nocvedcu.cz bude žít vědou až do konce letošního roku. Vrchol akce bude ale v termínu 27. listopadu, kdy by se Noc vědců konala fyzicky,“ doplňuje Čubíková.

Organizátoři se zaměří na klíčová aktuální témata – na digitalizaci, robotizaci nebo automatizaci, a to nejen z pohledu průmyslu a nových technologií, ale především v souvislosti s životem člověka. „Zároveň chceme také vzdát hold spisovateli Karlu Čapkovi, od jehož narození uplynulo 130 let a připomenout i sté výročí jeho divadelní hry R. U. R., kde se slovo robot objevilo poprvé,“ uzavírá Jitřenka Navrátilová.

Noc vědců je celorepubliková vědecko-popularizační akce, konající se od roku 2005. Letošní ročník zaznamenal mnoho novinek. Kromě zařazení do evropské skupiny organizací, pořádajících tuto akci, získali národní koordinátoři, VŠB – Technická univerzita Ostrava a Ostravská univerzita finanční grant. S tímto úspěchem, a zároveň i koronavirovou pandemií, souvisí posunutí termínu akce Evropskou komisí z posledního zářijového pátku na 27. listopad.

Z programu ze světa chemie společností nejen z našeho portálu vybíráme:

Biologické centrum AV ČR

Virtuální prohlídky laboratoří Biologického centra AV ČR

Pojďte si projít laboratoře Biologického centra AV ČR pomocí virtuální prohlídky. Uvidíte v nich elektronové mikroskopy, konfokální mikroskopy a další specializované přístroje. Uvidíte místa, kde se měří stopová množství prvků, a další laboratoře, kde se zkoumají paraziti nebo třeba půdní živočichové.

Centrum dopravního výzkumu+

Virtuální prohlídka laboratoří CDV

Zajímá Vás naše výzkumné zázemí z oblasti analytické chemie? Projít si ho můžete v naší virtuální prohlídce laboratoří jako je Laboratoř životního prostředí a její součástí: Přípravna vzorků pro organickou nebo anarganickou analýzu, Laboratoř organické analýzy, Laboratoř anorganické analýzy, Laboratoř ekotoxikologie nebo Váhovna.

Contipro

Videoprohlídka

Zajímá Vás, jak to u nás v Contipro v Dolní Dobrouči vypadá? Pusťte si tuto krátkou videoprohlídku, díky které se můžete podívat do našich laboratoří online třeba z pohodlí vašeho domova. Zjistíte, jak probíhá in vivo testování v rámci kosmetických studií, seznámíte se s našimi kolegy z výzkumu, uvidíte laboratoře, automatizovanou výrobu, naše přístroje ale také se například dozvíte, proč máme ve vstupní hale vystaveného velkého kuchyňského robota.

Síťování alginátu sodného v prostředí vápenatých iontů

Ve videu si ukážeme síťovaní (tvorbu gelu) z roztoku sodné soli alginové kyseliny v prostředí vápenatých iontů. Obarvené roztoky alginátu sodného se injekční stříkačkou přidají do roztoku vápenatých iontů, přičemž vzniknou barevní hadi tvoření z gelu alginátu vápenatého.

Masarykova Univerzita a CEITEC

3D prohlídka Farmaceutické fakulty

Vítáme Vás na Farmaceutické fakultě. Jsme moderní fakulta, která Vám ukáže, že farmacie je zajímavá, různorodá a propojuje mnoho oborů! Zjistíte, co jsou léčiva a lékárenská péče, podíváte se s námi do laboratoří, naučíte se poznávat rostliny i moderní technologie.

V naší prohlídce se můžete podívat které přístroje a jak nám ulehčují každodenní práci v laboratořích, jak zkoumáme vliv léčiv na životní prostředí, jak lze využít 3D tiskárnu pro přípravu léků a mnoho dalšího! Farmacie je prostě všude, pojďte ji s námi objevit.

3D prohlídka Přírodovědecké fakulty, Kampus

Vítáme Vás v areálu Přírodovědecké fakulty v Univerzitním kampusu Bohunice. V bohunickém kampusu vznikla videa z oborů biochemie, biologie, botanika, chemie, zoologie a také Vám přiblížíme problematiku životního prostředí a zdraví. Na co se tedy můžete těšit? Ukážeme Vám přirozené roboty při přípravě domácího jogurtu. Pomocí jiných robotických metod si ukážeme, jak se měří čistota ovzduší, nebo jak lze roboty využít při studiu historického materiálu. Představíme vám jednu z největších herbářových sbírek v České republice, povíme si o udržitelném zemědělství a v neposlední řadě si zahrajeme na kriminalisty. Rozhodně se máte na co těšit. Přejeme hezkou podívanou.

3D prohlídka CEITEC

Co by to bylo za Noc vědců bez moderního vědeckého centra CEITEC při Masarykově univerzitě? U nás prostě nesmíš chybět! Virtuálně si projdeš naše špičkově vybavené laboratoře a nahlédneš pod pokličku výzkumu mezinárodních vědců a vědkyň, který přispívá k lepší kvalitě tvého života a zdraví. Jejich výzkum totiž může pomoci s léčbou onkologických, virových nebo neurodegenerativních onemocnění i zajistit větší odolnost rostlin vůči škůdcům a změnám klimatu.

Na jednom místě zjistíš, co všechno děláme pro veřejnost, vědeckou komunitu i naše zaměstnance nebo kde nás můžeš potkat osobně. S námi ti už žádná horká vědecká novinka neunikne!

Univerzita Palackého v Olomouci

Barevné změny

Kyseliny nejsou jen výsadou chemických laboratoří. Můžete je najít i doma! Zda je látka kyselá, neutrální či zásaditá, si můžete snadno ověřit pomocí červeného zelí. Obsahuje totiž antokyany, látky schopné měnit barvu v závislosti na okolním prostředí. V neutrálním prostředí zůstává zelí zbarveno fialově. Přidáte-li kyselinu, změní zelí barvu na červenou. A smícháte-li zelí se zásaditou látkou, bude zelí modré (či zelené).

Hravá chromatografie

Chromatografie je jednou z chemických metod, která slouží k oddělování jednotlivých složek směsí na základě jejich rozdílné schopnosti vázat se ke dvěma látkám, s nimiž jsou ve styku. V praxi se často využívá například u dělení rostlinných barviv. V našem experimentu využijeme nejjednoduššího typu chromatografie – chromatografii papírovou. Směsí, kterou budeme oddělovat na jednotlivé složky, je fix.

Člověk vs. spektrofotometr

Pro bystré oči jsme připravili porovnávací soutěž. Pozorně si prohlédněte všechny obarvené zkumavky. Zaznamenali jste nepatrný rozdíl v barevnosti? Pokuste se seřadit čísla zkumavek od nejsvětlejší po nejtmavší a zaznamenejte pořadí na papír. Vaším protivníkem je spektrofotometr, moderní přístroj pracující na základě interakce záření se zkoumaným vzorkem. Své uplatnění nachází v mnoha oborech, např. při analýze archeologického materiálu, při stanovení iontů v pitných a užitkových vodách, při analýze proteinů či v klinické biochemii.

Vy už jste zkumavky seřadili. Jaké pořadí určil náš spektrofotometr? Je výsledek stejný jako váš odhad? Gratulujeme, máte neuvěřitelně citlivý zrak.

3D prohlídka Regionálního centra pokročilých technologií a materiálů

Prohlédněte si ve 3D Regionální centrum pokročilých technologií a materiálů. RCPTM je moderním pracovištěm pro výzkum a vývoj nanomateriálů a chemických látek, které mohou najít uplatnění v medicíně, biotechnologiích, potravinářství i při ochraně životního prostředí. Vynikajících výsledků dosahují i zdejší optici, kteří nahlížejí do světa fotonů a kvantového zpracování informací či pronikají do tajů vesmíru a kosmického záření.

3D prohlídka Centra regionu Haná

Prohlédněte si ve 3D Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum. CRH je společným pracovištěm Přírodovědecké fakulty UP a olomouckých pracovišť Ústavu experimentální botaniky AV ČR a Výzkumného ústavu rostlinné výroby. Vědci CRH využívají technologie a přístroje, z nichž některé jsou v Česku ojedinělé a i v Evropě se jimi může pochlubit jen několik výzkumných institucí.

3D prohlídka Vědeckotechnického parku UP

Podívejte se ve 3D na Vědeckotechnický park UP. VTP UP je centrem pro inovace a transfer technologií Univerzity Palackého. Spojuje firmy s Univerzitou Palackého. Zpřístupňuje nové technologie. Tvoří nejlepší místo pro podnikání v Olomouci.

Univerzita Karlova

Katalyzátory – od elektronové mikroskopie po virtuální realitu

Katalyzátory hrají v chemickém průmyslu zásadní roli a vývoj účinnějších katalyzátorů vede k významnému snížení ekologické zátěže chemických procesů. Rostoucí význam ekologicky šetrných katalyzátorů se projevuje mimo jiné paralelizací a automatizací jednotlivých procesů už na úrovni relevantního základního výzkumu. V rámci prezentace Centra pokročilých materiálů Univerzity Karlovy ukážeme celý proces optimalizace přípravy nových katalyzátorů: návrh nového katalyzátoru – syntéza – charakterizace – model – návrh další generace katalyzátoru.

Pokusy s dusíkem

Pokusy s dusíkem.

Science Slam

Proč komunikovat vědu? Co má věda společného s poezií? A co se vejde do šesti minut? Science slam! Science slam je formát, který má pomoci popularizovat vědu a výzkum. Je to soutěž, při níž vědci formou stand up výstupu představují své zajímavé vědecké a výzkumné projekty. Projekt tedy učí vědce prezentovat své výzkumy tak, aby byly srozumitelné i laické veřejnosti – protože v éře nových médií nám vědcům už nic jiného nezbývá! Pozvánku na samotný Science slam, včetně malé ochutnávky z loňska, Vám předají zástupkyně organizačního týmu soutěže. Projekt byl podpořen z prostředků Evropské Unie.

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Antioxidační aktivita čaje

Ukázka spektrofotometrického stanovení antioxidační aktivity ve výběru čajů. Porovnání několika čajových odrůd během rychlého testu.

“Smartphone“ jako nástroj pro stanovení pesticidů

Ukázka rychlé enzymatické metody pro stanovení organofosfátových pesticidů v ovoci pomocí smartphonu. Výroba zařízení pro propojení s chytrým telefonem s pomocí 3D tiskárny. Ukázka tisku celého zařízení, umožňující rychlý a efektivní screening mimo laboratoř.

Kterak robot cukr odsoloval

Sacharidy jsou součástí každodenního života člověka, tvoří ho a jsou pro něj zdrojem energie. Lidské tělo některé z nich nedokáže využít přímo, např. cellulosu, stavební složku rostlin a nejvíce zastoupený sacharid světa. Avšak sacharosu, vyskytující se v cukrové řepě a třtině, využít umí. Sacharosu neboli řepný cukr v přírodě nenajdeme čistou a ve speciálních postupech je ji nutné zbavit obsahu solí. K tomu je možné využít tzv. kontinuální chromatografie, jejíž správný chod zajišťují systémy vyššího řízení jako jsou modelové prediktivní řízení, fuzzy logika, genetické algoritmy nebo neuronové sítě. Tyto systémy pak vykonávají funkci virtuálních robotů a plní roli operátora namísto člověka.

Mikroroboti z gelu

Miniaturizace robotů na velikost desítek mikronů umožní jejich užití v dosud nepřístupných oblastech, jako je kontrolovaná doprava léčiv, či mikrochirurgie. Ukazuje se, že použití měkkých materiálů, které konají mechanickou práci pomocí deformace umožňuje miniaturizaci robotů, které není možné dosáhnout s tradičními konstrukčními přístupy. V našem příspěvku představíme hydrogelové mikroroboty poháněné světlem, schopné plait se po podložce.

Univerzita Pardubice

Noc vědců 2020 na Univerzitě Pardubice
  • Těšit se můžete na nabitý večerní program, kterým provede populární moderátor Pavel Cejnar.
  • Připraveny budou videa plná pokusů a poučení i ta, kde budou moci sledující nahlédnout do unikátních laboratoří.
  • Ve speciálním nočním studiu se budou moci návštěvníci virtuálně potkat hned s několika vědci, kteří jim v krátkých rozhovorech přiblíží, na čem zrovna pracují a vysvětlí další zákonitosti vědy a techniky.
  • Chybět nebude ani soutěž pro malé virtuální návštěvníky o speciální ceny Noci vědců.

Detailní program připravujeme. Sledujte nás na našem speciálním webu UPCE

Česká zemědělská univerzita v Praze

Viry – smrtící nanoreplikátoři

Když se mluví o samoreplikujících se robotech, představí si fanoušci sci-fi nejspíše vraždící a lehce pomatená monstra z kultovních seriálů jako je Hvězdná brána nebo Červený trpaslík. Znalci kybernetiky a robotiky pak upozorní na fakt, že se jedná o zajímavý, zatím ale spíše teoretický koncept, který má potencionální využití, například ve výrobě samoopravujících se a samonahrazujících se strojů.

Málo koho ale napadne, že nanoreplikanti již mezi námi existují. Jedná se totiž o viry. V této přednášce si ukážeme mechanické principy fungování některých virových proteinů. Od těch, které slouží jako klíč odemykající hostitelskou buňku, přes ty, které fungují jako efektivní virová kopírka, až po ty, které umožňují seskládání nových virových partikulí z jednotlivých stavebních komponent.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Robotika v chemii

Mohl by být člověk pracující dennodenně v chemické laboratoři nahrazen robotem? Jak vypadají molekulární roboti a jaké je jejich možné využití? O tom budeme dumat společně s našimi doktorandy z Ústavu chemie Fakulty technologické a Centra polymerních systémů. Přednáší Ing. Petr Janovský a Ing. Simona Káčerová z Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Tato přednáška je součásti série „10 minut o vědě“. Někteří tvrdí, že za 10 minut ze sebe vědec nedostane nic kloudného, my ale víme, že to tak není. Na 20 snímcích naši akademici či doktorandi představí problémy a otázky, kterými se trápí, nebo zaobírají než jdou spát. O robotice z úst polymerních inženýrů, chemiků, informačních technologů, ale i marketérů a dalších expertů, se dozvíte v sérii 8 prezentací.

Vysoké učení technické v Brně

Roboti a chemie

Roboti jsou v dnešním světě všudypřítomní a najdete je i u nás na Fakultě chemické VUT. Zajímá vás, kde všude se robotizace v chemii využívá? A uhodnete, který robot vědcům v každodenní práci pomáhá nejvíce? Odpověď naleznete ve videu!

Ústav organické chemie a biochemie AV ČR

COVID: Video speciál

Několik videoreportáží popisujících nejaktuálnější výzkum u nás v souvislosti s COVID-19.

Ústav výzkumu globální změny AV ČR

Přístrojové vybavení laboratoří

Na brněnském pracovišti CzechGlobe se nachází laboratoře environmentální metabolomiky, izotopových analýz a klastr automatických růstových komor, které jsou využívány především ke studiu environmentálních účinků na terestrické ekosystémy. Je to laboratoř environmentální metabolomiky a izotopových analýz disponující systémy plynové a kapalinové chromatografie s hmotnostní detekcí, infračerveným spektrometrem s Fourierovou transformací, izotopovým hmotnostním spektrometrem pro stanovení poměrů stabilních izotopů C, H, N, O včetně prvkového analyzátoru pro stanovení celkového obsahu C,N, a S a termogravimetrickým analyzátorem pro stanovení teplotní stability organických látek. Dále je zde klastr růstových komor (fytotronů) umožňující provádět multifaktoriální laboratorní experimenty studující vliv několika faktorů současně (především vliv zvýšené koncentrace CO2, stres suchem, UV radiace, teploty, spektrálního složení radiace, minerální výživy).

Přístrojové vybaveni experimentálních stanic

Stěžejním zařízením experimentálních stanic jsou zařízení pro multifaktoriální polní experimenty umožňující studium vlivu několika faktorů současně (především vlivu zvýšené koncentrace CO2, stresu suchem, UV radiace, teploty, spektrálního složení radiace, minerální výživy). Jedná se především o lamelové kultivační sféry, komory s otevřeným vrchem, modulované zářivkové systémy, systémy pro odstínění srážek a UV radiace. Měření ekofyziologických parametrů je zajišťováno pomocí laboratorních a přenosných spektrofotometrů, spektroradiometrů, spektrofluorimetrů, integračních a zobrazovacích fluorimetrů, přenosných gazometrických systémů, Ramanova zobrazovacího spektrometru. Tyto přístroje slouží především pro studium fotosyntetických parametrů, nepřímé stanovení obsahu pigmentů, fenolických sloučenin a některých klíčových metabolitů či enzymů.

Součástí experimentálních stanic jsou měření toků plynů (CO2 a vodní páry) a energií sonickými anemometry. K jejich vyhodnocení se měří také respirace (dřeva, půdy).

Pro stanovení vodního režimu, alokace a tvorby biomasy jsou využívány systémy na měření transpiračního toku, lyzimetry, zobrazovací systémy pro kontinuální fenologická pozorování a stanovení dynamiky růstu nadzemní i podzemní biomasy a systémy pro inventarizaci porostů.

Na všech stanicích jsou kontinuálně automaticky měřeny meteorologické parametry (teploty, srážky, vlhkost vzduchu, směr a síla větru….) včetně měření radiace i jejího spektrálního složení.

Atmosférická stanice reprezentovaná 250 m vysokým stožárem zajištuje dlouhodobé měření koncentrací skleníkových plynů a dynamiky jejich toků.

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Roboti ve službách chemie

Společně s našimi chemiky z Environmentálního výzkumného pracoviště vám ukážeme několik chemických experimentů při kterých si ukážeme, jako roboti mohou v oblasti chemie pomáhat.

Uvidíte jak robotický systém pomáhá při dávkování vzorků pro měření na plynovém chromatografu v kombinaci s hmotnostní spektrometrií. Ukážeme vám molekulární fenolftaleinové roboty, kteří umí zaznamenat změnu prostředí a signalizovat jí změnou barvy. Na filtračním papíru uvidíte dusičnanové nanoroboty a chcete-li se stát filmaři hororových snímků, určitě vás zaujmou molekulární roboti, kteří se umí tvářit jako umělá krev.

Celý program Noc vědců 2020.
Noc vědců
 

Mohlo by Vás zajímat

OMNIS NIRS

Brožury a specifikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
NIR Spektroskopie, Software
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Ostatní

PEGASUS BTX Series

Brožury a specifikace
| 2024 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Ostatní

Mass Spectra of Designer Drugs 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Wiley
Instrumentace
GC/MSD, Software
Výrobce
Wiley
Zaměření
Klinická analýza, Forenzní analýza a toxikologie

Analysis of Phthalate with Hydrogen Carrier Gas

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Identification of Dairy and Plant-Based Milks by Agilent Resolve Raman Spectroscopy

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články


Článek | Produkt

Bojí se Váš vzorek cestovat? Nabízíme bezpečné řešení pro jeho přepravu.

ALS Tribology Europe přichází s nabídkou odolných přepravních kufrů typu „Flight CASE“ s pěnovou výplní pro 24 nebo 45 vzorků (oleje či paliva).
ALS Czech Republic
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more

Článek | Nejbližší akce

25. Škola MS 2024 - pozvánka a registrace

Milí příznivci hmotnostní spektrometrie, s velkým potěšením Vás zveme na 25. ročník Školy hmotnostní spektrometrie, který se uskuteční ve dnech 9. – 13. září 2024 v hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně.
Škola hmotnostní spektrometrie
more
 

Mohlo by Vás zajímat

OMNIS NIRS

Brožury a specifikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
NIR Spektroskopie, Software
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Ostatní

PEGASUS BTX Series

Brožury a specifikace
| 2024 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Ostatní

Mass Spectra of Designer Drugs 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Wiley
Instrumentace
GC/MSD, Software
Výrobce
Wiley
Zaměření
Klinická analýza, Forenzní analýza a toxikologie

Analysis of Phthalate with Hydrogen Carrier Gas

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Identification of Dairy and Plant-Based Milks by Agilent Resolve Raman Spectroscopy

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články


Článek | Produkt

Bojí se Váš vzorek cestovat? Nabízíme bezpečné řešení pro jeho přepravu.

ALS Tribology Europe přichází s nabídkou odolných přepravních kufrů typu „Flight CASE“ s pěnovou výplní pro 24 nebo 45 vzorků (oleje či paliva).
ALS Czech Republic
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more

Článek | Nejbližší akce

25. Škola MS 2024 - pozvánka a registrace

Milí příznivci hmotnostní spektrometrie, s velkým potěšením Vás zveme na 25. ročník Školy hmotnostní spektrometrie, který se uskuteční ve dnech 9. – 13. září 2024 v hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně.
Škola hmotnostní spektrometrie
more
 

Mohlo by Vás zajímat

OMNIS NIRS

Brožury a specifikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
NIR Spektroskopie, Software
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Ostatní

PEGASUS BTX Series

Brožury a specifikace
| 2024 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Ostatní

Mass Spectra of Designer Drugs 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Wiley
Instrumentace
GC/MSD, Software
Výrobce
Wiley
Zaměření
Klinická analýza, Forenzní analýza a toxikologie

Analysis of Phthalate with Hydrogen Carrier Gas

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Identification of Dairy and Plant-Based Milks by Agilent Resolve Raman Spectroscopy

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články


Článek | Produkt

Bojí se Váš vzorek cestovat? Nabízíme bezpečné řešení pro jeho přepravu.

ALS Tribology Europe přichází s nabídkou odolných přepravních kufrů typu „Flight CASE“ s pěnovou výplní pro 24 nebo 45 vzorků (oleje či paliva).
ALS Czech Republic
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more

Článek | Nejbližší akce

25. Škola MS 2024 - pozvánka a registrace

Milí příznivci hmotnostní spektrometrie, s velkým potěšením Vás zveme na 25. ročník Školy hmotnostní spektrometrie, který se uskuteční ve dnech 9. – 13. září 2024 v hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně.
Škola hmotnostní spektrometrie
more
 

Mohlo by Vás zajímat

OMNIS NIRS

Brožury a specifikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
NIR Spektroskopie, Software
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Ostatní

PEGASUS BTX Series

Brožury a specifikace
| 2024 | LECO
Instrumentace
GC/MSD, GC/TOF
Výrobce
LECO
Zaměření
Ostatní

Mass Spectra of Designer Drugs 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Wiley
Instrumentace
GC/MSD, Software
Výrobce
Wiley
Zaměření
Klinická analýza, Forenzní analýza a toxikologie

Analysis of Phthalate with Hydrogen Carrier Gas

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
GC/MSD, GC/SQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

Identification of Dairy and Plant-Based Milks by Agilent Resolve Raman Spectroscopy

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství
 

Podobné články


Článek | Produkt

Bojí se Váš vzorek cestovat? Nabízíme bezpečné řešení pro jeho přepravu.

ALS Tribology Europe přichází s nabídkou odolných přepravních kufrů typu „Flight CASE“ s pěnovou výplní pro 24 nebo 45 vzorků (oleje či paliva).
ALS Czech Republic
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more

Článek | Nejbližší akce

25. Škola MS 2024 - pozvánka a registrace

Milí příznivci hmotnostní spektrometrie, s velkým potěšením Vás zveme na 25. ročník Školy hmotnostní spektrometrie, který se uskuteční ve dnech 9. – 13. září 2024 v hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně.
Škola hmotnostní spektrometrie
more
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.